1.2.2012


Anne Elliot sai alkunsa jo viime kesänä, neuloin vartalo-osaan kahteen kertaan ja uskonpuute hautasi koko tekeleen. Nyt sain hihat puikoille ja oikeastaan siitä tuli parempi kuin uskalsin toivoa! Ajattelin tämän hihattomien mekkojen päällä pidettäväksi,  hihoilla varustetun alupaidan kanssa ei istu niinkään nätisti. Novitan Bambua kului 180g ja napit on nyysitty matonkuteeksi tuomitusta vanhasta marimekosta. Halusin minimoida etumuksen irvistelyriskin mutta ehkä nämä 11 napinläpeä ovat jo hätävarjelun liioittelua.


Eilen iski miehenvaateinspiraatio ja silppusin osan kirpparilta löytyneestä tukevasta puuvillatrikoosta (5€/5m). Kaavana on vanha luotettu t-paita SK 6/2001 kokoa 46/48 johon muokkasin pitkät hihat ja pidemmän helmaan. Ruotista tuotu sapluuna pääsi kokeiluun, käytin Donnon kangasväreistä rinnakkain ruskeaa ja mustaa. Välillä nämä hetken mielijohteet yllättävät iloisesti, tästä tykättiin!




Posti toi Unkarista asti taitavan käsityöläisen valmistaman kauniin työkalun, tämä on ehdottomasti netin parhaita puolia! Muuten tässä ollaan venytty ihan kotihommissa kun 83% perheestä on petipotilaina. Leivoskeltu ja lämmitelty. Ulkona on kovin kaunista mutta pakkanen puree niin että oikeastaan on ihan kiva katsella sitä lasin takaa.




22 kommenttia:

  1. Kiva pikkuinen neuletakkinen - eikä varmasti etumus pursuile nappien välistä :) Miehen paitakin on tosi reteä ja sopivasti kotikutoinen.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana pikkuneule! 11 nappia näyttää juuri sopivalta määrältä! :) Mikä tuo saamasi työkalu on?

    VastaaPoista
  3. Ompa kiva neule! Nappeja ainakin riittävästi ja sopivat tuohon hyvin. :-) Miehen paitakin on upea ja ihanan pirteä. Minäkin ihmettelen tuota työkalua???

    VastaaPoista
  4. Voi mahotonta, miten hieno paita sekä Anne Elliot! Molemmat näyttävät niin huolella tehdyiltä ja viimeistellyiltä. Terkut toipilaille!

    VastaaPoista
  5. Tosi kaunis tuo neule ja napit sopivat siihen tosi hyvin.Miehen paitakin on kiva :)Laitoin tunnustuksen sulle blogiini.

    VastaaPoista
  6. Hieno neule ja isännän paita, molemmat tosi kauniita. Pikkupipanoille pikaista paranemista täti täältä suorakadulta toivottaa!

    VastaaPoista
  7. ihana neule! ja tuo nappisuora tuossa edessä kruunaa koko homman! ihania pelaajapotilaita siellä :)

    VastaaPoista
  8. Oi, tosi kaunis neule! Ja hieno paita miehelle. Kiva tuo kaava vinkki ja muokkaukset. Jos joskus uskaltaisi itsekin kokeilla. Meillä, kun ei tahdo miehelle kaupasta löytyvän (pitkä selkä) sopivan mallisia, kohtuu hintaisia ja laadukkaita paitoja.

    VastaaPoista
  9. Pirtsakka paita miehelle, tykkään hirmusti tuosta pöllöstä!

    VastaaPoista
  10. Kauniita paitoja!
    Tuo uusi työkalusi näyttää siltä jotta siitä puuttuu vain kuljettaja :-) suoraan Scarryn kirjasta!

    VastaaPoista
  11. Ihania paitoja! Ja mikä pöllö. Päheät värit, vau! Minäkin liityn ihmettelijöiden kerhoon. Manuaalinen alalangansyöttäjä ompelukoneeseen puolanpidikkeen kanssa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upea neule ja kiva nappirivi, erittäin kaunis! Pöllöpaidan voisin otta heti itselleni, niin kiva väri ja hyvin istuva! Ja voihan pikkupotilaita, meilläkin puolikipeitä talo täynnä muttä eihän kukaan sängyssä pysyy, räkää valuu ja yskät paukku mutta energia näyttä riittävän liikakin kun sisällä vain ollaan. Ja mikä se työkalujuttu, ihan kun joku virkkukoukku???

      Poista
  12. Upea ja halpa kangaslöytö ja erittäin onnistunut paita ja painatus! Kätevän tuo sinun oma Anne Elliot, tuollaiselle on aina käyttöä!

    VastaaPoista
  13. Ukulit toimii aina. Vähän ohi aiheen, mutta mikä sulla on tossa hellan takana? Onko siinä joku vahakangas? Roiskesuojana? Toimiiko, itellekin ois tollaselle idealle tarvetta.

    VastaaPoista
  14. Makee pöllösabluuna! Kuva passaa niin lasten kuin aikuistenkin paitoihin ym. Anne Elliot on kiva. malli sopii sinulle tosi hyvin. Tsemppiä vuodeosastolle :O)

    VastaaPoista
  15. Tuo paita kelpaisi meilläkin, hieno! Juuri leikkasin itsekin kirpparikankaasta t-paidat miehelle ja kahdelle vanhimmalle.

    VastaaPoista
  16. Hyviä juttuja olet saanut taas aikaan! Enkä yhtään ole vihreä tuosta pöllösabluunasta...en... :) Toivottavasti on potilailla olo helpottanut!

    VastaaPoista
  17. Mukavaa taas käydä sivuillasi :)

    Pitsin tekoon siis ryhtymässä - frivolité- eli käpyiltyä pitsiä varten olivat ne muut työvälineet vinkkaamallasi nettisivulla. Mites tuo koukkusukkula toimii?

    Toipumista potilaille!

    VastaaPoista
  18. Ihan mielettömän hieno paita! Ihana tuo pöllöpainatus!

    VastaaPoista
  19. Niin ja piti sanoa vielä, että oikein säpäkkä on tuo neulekin. :D

    VastaaPoista
  20. Heippa! Haastroin sinut mukaan pikareseptien jakamiseen. Toivottavasti jaat reseptin!

    VastaaPoista
  21. Sun Roope Lipastin näköisen miehesi paita on kiva! Kuten ihan kaikki muukin tässä blogissa, aina! :) Upeat värit kaikessa, rauhallinen fiilis. Paranemisia potilaille, jos vielä sairastatte!

    VastaaPoista