2.8.2010

No nyt se on meilläkin


akryylista virkattu tiskikukkanen. Muistan jonkun blogista napanneeni ajatuksen jossa kaksi pyörylää virkataan yhteen jotta pesulapusta tulee kaksinkertainen. En vaan löytänyt ohjetta enää, olitko se sinä Pirle vai joku muu? Harmi kun ei nyt ole mihin tuota kukkasta kokeilisi. Normaalistihan kohteita kyllä löytyy mutta viime viikolla jynssäsin jonkun kumman puhdin alaisena ihmesienellä kaiken sileän ja kiiltävän. Testitään kukkaa joskus myöhemmin.

6 kommenttia:

 1. Tuolla siis lähtee kaikki lika ja rasva kaapin ovista yms? Ihan 100% akryyliäkö on? Jos toimii niin tuollainen on saatava :)

  VastaaPoista
 2. Söpö kukka, ja hyvä käyttötarkoitus muovilangalle :D

  VastaaPoista
 3. PikkuHoo: Sen verran sain kokeiltua että kattilan kiillotus onnistuu ja sähköhellakin tuli siistiksi. Yhdessä kaapin ovessa meillä on sitkeää kuulakynää joka tällä vaaleni mutta ei lähtenyt vielä ihan kokonaan. Ihan on 100% akryylilanka.

  Emma: Kiitos, minäkin oon miettinyt mihin lykkäisin noita muovilankoja mutta aika tavaran kaupitsee näköjään tässäkin :)

  VastaaPoista
 4. Hei, kyllä minunkin blogissa on ollut juttua akryylipesimestä, mutta moni muukin on kehitellyt ideaa ja mallia - ainakin Lankapirtin Matleena. Minä neulon läpykkäni neljällä puikolla. Kuva kertoo ehkä myös asian, käy katsomassa: http://pirle.vuodatus.net/blog/2291968/-mina-kun-kaikki-muutkin/
  Luon 24 s, neljä krs joustinta 1 o, 1 n. Sitten joka toisella oikealla kerroksella lisätään tasaisesti silmukoita, joka toinen kerros neulotaan nurin ilman lisäyksiä. Jatketaan kunnes joka puikolla 20 s, sen jälkeen aletaan kaventaa silmukoita tasaisesti, jolloin pesin kääntyy luonnostaan kaksinkertaiseksi. Kun silmukoita on taas 24, neulotaan neljä krs joustinta, katkaistaan lanka ja pujotetaan silmukoiden läpi, kiristetään ja päätellään. Aloitusreuna kiristetään samoin ja lanka päätellään.
  Olen vuoden päivät käyttänyt pesintä, neulonut jo uusiakin. Lähtee etikettitahrat lasipurkeista, tiskipöytä loistaa, tee- ja kahvikuppien pinttymät puhdistuvat, uunivuoat ja pellit kirkastuvat samoin teräskattilat jne.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Pirle linkeistä ja vinkeistä! Seuraava sitten neuloen :)

  VastaaPoista
 6. Kiva idea, täytyypä katsoa löytyykö mun lankavarastoista akryylilankaa (kai siellä sitäkin on kätköissä...). :)

  VastaaPoista