12.8.2010

Startiitin oireitaMateriaalihankintoja olen tehnyt tällä viikolla kahdella vieraammalla kirppiksellä ja vieläpä kohtalaisella onnella. Löysin jopa alushameeksi pyrkivää tylliä, jota en ole vielä ehtinyt etsiäkään. On velouria (!), joustofroteeta (!) ja niitä puuvilloja ynnä nätin värisiä pyyhkeitä ruokalapputehtailua silmällä pitäen.Kasa essuja odottaa saapuvaksi kanttinauhaa joka ei vielä ole edes postissa ja tuttinauhaläjästä puuttuu henkselinsolkia. Tilaamatta nekin vielä.Poikanen sai euron syyslätsän Soukan Fidasta ja kyseisen torin astiavalikoimakin ilahdutti. Toin sieltä aika keon pieniin käsiin sopivia juomalaseja kymmenen sentin kappalehintaan. Elma piti meille äsken tukevan lettuiltapalan päätteeksi kompaktia kotiuimakoulua. Hilppa sai poristella "kiehuvaa kattilaa" pikkukannussa ja sokerileipuri sadevesisaavissa. Minä haaveilin videokamerasta!

11 kommenttia:

 1. Hienot kangaslöydöt ja olen pitänyt jo monta kertaa sanoa että ne Sinun KUVAT ovat tosi hienot! Aina jostain eri kulmista otettuja ja niin hyvät, ihan kun ammattilainen olisit...

  VastaaPoista
 2. Voi teitä, kompakti kotiuimakoulu ;) Voin vain kuvitella miltä koko joukkio näytti päät vadissa:)

  VastaaPoista
 3. Mukavia kirpputorilöytöjä! Ja hauskalta kuulostavat nuo uimaharjoitukset kyllä :). Videoita tulee otettua liian vähän, vaikka omassa kamerassani siihen mahdollisuus onkin... Jotenkin vain tulee aina ensisijaisesti kuvia napsittua.

  VastaaPoista
 4. Hienoja löytöjä! Ne renkaat, joita käytät tuttinauhoissa, millä nimellä niitä rautakaupasta löytyy? Siis ovatko jotain tiivisterenkaita ja miltähän osastolta niitä kannattaisi etsiä? Oma nappula tosin ei suostu tuttia syömään, mutta jos lahjaksi...

  VastaaPoista
 5. kewa: Kiitos, kesällä on kiva kuvata kun valoa riittää.

  Jaana: Tunnustan kyllä että multa jäi suorittamatta tuo tehtävä, olisin varmaan hukkunut.

  Anette: Kiitos, en tiedä sitten tulisiko niitä filmejä tosielämässä meilläkään kuvattua.

  TiinaK: Ei mymmelikään tutista huoli mutta nauhat ovat kivoja :) Meidän Rautiassa löytyy mustia kumisia o-renkaita 4kpl pusseissa lvi-osastolta.

  VastaaPoista
 6. Ne rautakauppojen tiivisterenkaat (ainakaan nitriilikumiset) ei passaa elintarvikekäyttöön eikä siis oikeen tuttiketjuunkaan. Tuttiketjuahan tunnetusti imeskellään ja pureskellaan hartaudella.
  Renkaiden pitäs olla silikoonia tai elintarvikekumia - ovat sitten vaan kalliimpia. :(

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: Kiitos tiedosta! Mitähän myrkyllistä tuo kumi sisältää? Ja kuinka helposti liukenevassa muodossa? En kuitenkaan enää suosittele tuota kellekään, rengastutteihin sopivia nauhojahan on helppo tehdä nyörikiinnityksellä mutta nuo nuppitutit ovat haastavia!

  VastaaPoista
 8. Voi kun sinulla olisi videokamera! Nuo lasten kanssa vietetyt pienet hetket ovat parhautta. Voin vaan kuvitella miten pihalla on porissut ;O)

  Kivat kangaslöydöt!

  VastaaPoista
 9. En tiedä, mitä myrkyllistä sisältää, riippuu kai renkaastakin. Mulle rautakauppias ei suostunut niitä myymään, ku kuuli, mihin käyttäisin. Soitin itse sitten yhteen kumiliikkeeseen ihan ja ne selvitti maahantuojalta, mitä vois käyttää: silikoonia tai elintarvikekumiksi luokiteltua kumia. (Jota nämä tiivistekumit ei ole.) Esim Ikasyrin Marika myy niitä oikeita renkaita, niillä vaan on sitten hintaa.
  Omaan käyttöön varmasti saa laittaa omalla vastuulla, mitä haluaa, mutta ei myyntiin.

  VastaaPoista
 10. Kesän lapsi: Kiitos.

  Anonyymi: Ymmärrän hyvin ettei myyjä halua ottaa tällaisista henkilökohtaisesti vastuuta. Laitoin eilen rautakeskolle viestiä ja sainkin tänään alustavan vastauksen. Vesikalusteisiin tarkoitettujen tiivisteiden kumiseokset ovat yleensä liukenemattomia (eli melkoisen turvallisia) koska niiden läpi juoksutetaan kuitenkin alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan juomavettä. Saan vielä lisätietoa tuosta käyttämieni renkaiden kumiseoksesta lähipäivinä ja palaan sitten asian äärelle.

  VastaaPoista
 11. Eipä Keskoltakaan herunut kovinkaan auttavaa tietoa. Renkaat kannattaa siis hankkia mielenrauhan takaamiseksi esim. sieltä Ikasyrilta. Nämä käyttämäni tiivisteet ovat kuitenkin juomaveden kanssa tekemisissä joka kodissa joka hetki joten käytän kyseisiä renkaita omissa tuttinauhoissa aika huoletta. Luultavasti nuo ompelussa käyttämäni vanhat painopuuvillatkin sisältävät monenlaisia haitallisia aineita. Toisaalta tuttia käytetään niin pieni osa elämästä (ja purulelut on meillä erikseen) etten oikein jaksa uskoa kotitekoisen tuttinauhan pilaavan lapsen terveyttä.

  VastaaPoista