8.12.2010

Tytöt ovat ahkeroineet joulukorttien kanssa. Päädyimme käyttämään niitä kesällä tehtyjä kierrätyspapereita, vanhoja joulukortteja, lehtileikkeitä, kiiltokuvia ja muuta askartelulaatikkoon kertynytta materiaalia. Ei siis mitään punaista lankaa tällä kertaa, silkkaa hauskanpitoa. Poikanenkin teki pari korttia runsain kimaltein, niihin laitoin tekstit mutta muuten nuo ovat lasten käsialaa alusta loppuun.


Tilasin Lastenmetsolan alesta oranssia pilvisingleä ja mietin miten saisin sen salaa ommeltua Hilpan lahjayöpaidaksi. Iltaompelukset eivät tule kyseeseen kun Mymmeli halailee nykyään illat ja yöt läpeensä ainoastaan minua. Onnistuihan se kun satuin saamaan metrin hintaan suttuisen pakanlopun josta riitti trikoota muuhunkin kuin yömekkoon. Tekaisin peitetarinana itselleni kahdet aurinkoiset kaamoksentorjunta-alushousut ja siinä välissä sen yökkärin, kukaan ei hoksannut huijausta! :) Alkkarien kaava on naisten Ottobresta (syksy/talvi 2009) ja 116cm yöpaita Ottobre 6/09. Rullapäärmeitä, hörhelöä ja kuminauharypytystä vähän lisäilin.




Ihme kyllä, taisi tulla kalsareistakin ihan käypäset. Ehkä laitan seuraaviin lahkeensuut framilonilla tai alusvaatekuminauhalla tavallisen sijaan.


Elmalla oli huutava pula valkoisesta paidasta ja löysin vintistä puoli metriä bambujoustofroteeta josta sellainen sopivasti syntyi. Koko 122 satulahihapaita Ottobresta 6/10, helman ja hihansuut laitoin bambucollegella. Tulipahan pehmeä!


Samalla kaavalla vielä Metsolan  ruutufroteepöksyjen kaveriksi paita. Puoli metriä tuota kukikasta froteeta oli pakko ostaa alekankaiden lisäksi. Tykkään ja onneksi tytötkin! Nyt pitäisi vielä Hilulle leikata samanmoinen...


7 kommenttia:

  1. Kaamoksentorjunta-alushousut :DDDD

    Hienoja ompeluksia ja vielä hienompaa verbaliikkaa. Tykkään.

    VastaaPoista
  2. OOi miten ihanat kaikki ompelukset, se kukkapaita on tosi kiva yksinäristen hihojen kanssa!

    VastaaPoista
  3. Meinasin kirjoittaa täsmälleen samalla tavalla kuin Kerttu! :)

    VastaaPoista
  4. Jouluna saa laittaa kaiken kekseliäisyyden peliin, mutta onneksi lapsoset ovat vielä tarpeeksi pieniä harmittomiin huijauksiin ;O) Toi alushousujuttu oli ihan huippu hyvä!!!
    Kauniita ompeluksia olet tehnyt ja edellisen kirjoituksen leivonnaiset kuulostavat kyllä herkuilta!

    VastaaPoista
  5. Näyttää hyvänmalliselta paidalta. Tuon vois piirustella itsekin sitten joskus kun saan kyseisen lehden kirjastosta lainaan.

    VastaaPoista