17.1.2011

Keskeneräisyydestä

Ilahduin aamulla Mäkituvan Annan olohuonehaaveista, miten kuvissa keskeneräisyys ja arkinen sekamelskakin voi näyttää niin mukavalta ja kodikkaalta! Ajattelin että ehkä on aika raottaa ensi kesän projektin verhoa täälläkin, suunnitelmia on nimittäin tehty kasapäin ja hieman jo jotain konkreettistakin.


Tässä ihan eteisen oven takana se on, natisevat portaat (joita ei onneksi tarvitse purkaa!) ja leukoja kalisuttava kylmyys. Jos kaikki menee hyvin, ovea ei syksyllä enää tarvita.


Kaikki kylmän ullakon omistajat varmaan tietävät miten armottomia tavaramagneetteja tällaiset tilat ovat? Oli kyllä enemmän kuin tervetullut pakko saada kaikki järjestykseen, ihan loppusuoralla olen tuon siivouksen suhteen. Elämämme tavarat ovat pikkuhiljaa järjestyneet laatikoihin, siellä on lankoja, on kankaita ja kenkiä sekä lasten säästettäviä vaatteita, omia työvaatteita ja vaikka mitä muuta tarpeellista.Melkein kuutiometri tavaraa. Ja olen ihan oikeasti karsinut turhat pois. Tarvinnemme muutaman komeron sinne tulevaan yläkertaan. Ja sitä ennen pitää ahkeroida noita omia harrastelaatikoita vähemmäksi!


Makkarissa on onneksi tilaa säilytellä remontin ajan, Mymmeli nimittäin muutti lukuisien levottomien viikkojen päätteeksi lastenhuoneeseen nukkumaan ja kahden yön perusteella sanoisin että rauha on laskeutunut uniimme. Viime yönä nukuin itsekin niin sikeästi etten tunne olevani vieläkään ihan hereillä. Ja mikä kummallisinta, lapset laitetaan tässä uudessa arjessa nukkumaan klo 20 ja voin sen jälkeen tehdä mitä ikinä haluan. Huimaavan hienoa, käsityöaikaa mitä ilmeisimmin! Makuuhuoneiden viimeistely on siirtynyt lattiaremontin jälkeen tuota tuonnemmas ja se tehdäänkin varmaan vasta sitten kun huonekaluja on mahdollista siirtää sinne yläkertaan.


Yllätyin iloisesti kirjavarastomme pienuudesta, kaikki mahtui pieneen torniin olohuoneen nurkkaan kun oikein järjestelin. Oli niitä sentään useampi pahvilaatikollinen.Puikoilla on jo ihan kesä bambushortseineen ja ompeluvuorossa tällä kertaa toisten tyttärille puhvihihaisia trikootunikoita leveillä käänteillä, tekisi mieli kyllä omillekin tytöille. Aidan takanahan on tunnetusti vihreämpää. Kaavan muokkasin ihan peruspaidasta kokoihin 100, 110 ja 120. Tämä äsken valmistunut mustavalkoinen on suurinta kokoa.


15 kommenttia:

 1. Taas niin ihania kuvia :)Kivasti teillä on tilaa säilöä tavaraa;) Itselläkin kaikki ylimääräinen tila täyttyy nopeasti kaikenlaisesta "tarpeellisesta" :)

  VastaaPoista
 2. Oi miten kaunis koti Teillä! Mahdollisuuksien talo!!! Keskeneräisyys ei meillä loppuu varmasti koskaan, olen toivonnut listojakin melkein 6v, varmasti laitan ne kohta itse paikoilleen ja tulos sitten sen näköinenkin!
  Ja hyvä vinkki, pitäiskö se meidänkin tyttö siirtä poikien kanssa samaan huoneseen, ihmen pitkä on meidän makkarissa viipynyt. Nukkuman mennään meillä aina 2000, olen vain itse niin aamu-ihminen että illalla vain istun ja naudin hiljaisuudestan;)

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva postaus! Vintistä tulee kyllä vielä hieno!! Tavaramäärää pitäis karsia meilläkin, mutta aina se vaan jää..

  VastaaPoista
 4. Olipa piristävää nähdä että muillakin on keskeneräistä ja vaiheessa:) Meillä pitäisi taas pienen tuumaustauon jälkeen jatkaa remonttia,tällä kertaa keskikerros mikä tarkoittaa kahden sohvan,8-hengen ruokapöydän tuoleineen,vitriinin,arkun,työpöydän,tv-tason ja atk-kaapin väliaikaissijoittamista...niin mihin?! (tv-taso,atk-kaappi ja työpöytä huutokauppakamarille, mutta muut sitten,ööö,kellarin aulaan, makuuhuoneisiin, keittiöön?)nimimerkillä.6½ vuotta takana,toiset edessä
  Aurinkoa päiviinne!

  VastaaPoista
 5. Tuollaiset vintin portaat on sitten niin romanttiset. Olkoon vaikka kuinka hankalat, en silti varmaan ikinä lakkaa haaveilemasta että saisin joskus omat. (Kaksi vuotta mulla oli yhdet portaat vuokralla ja kyllä siinä pohkeet sai treeniä.. mutta oli ne silti ihanat.)

  VastaaPoista
 6. Hauska, että tykkäsit! Kivoja kuvia ja hyviä suunnitelmia. Musta on hauska katsoa tuollaisia kuvia, joista kaikkea elämää ja meininkiä ei ole siivottu pois.

  Meilläkin on alkamassa yhdessä olohuoneen rempan kanssa yläkerran remontti. Jotenkin sitä ei vaan uskalla ajatella ja unohtuukin. Meillä kun ei vielä ole sinne tuollaisia hienoja rappusia. Talon rakentajaa on ilmeisesti alkanut siinä vaiheessa laiskottaa ja on rakentanut vain tikkaat. Mutta niitä tikkaita pitkin sinne on saatu kyllä kannettua ihan uskomaton määrä rojua. Ja tuota siivous projektia en ole vielä edes aloittanut. Niin ja se pitää tehdä yhtä aikaa olohuoneen kanssa, koska rappuset menevät olkkarista ylös.
  Toivottavasti päästät meidät seuraamaan remontin etenemistä keväällä!

  VastaaPoista
 7. Minä nukuin viime yönä heräämättä ensimmäistä kertaa sitten Aurinko-vauvan syntymän. Aamulla maitobaari meinasi räjähtää ja minulla oli typerä virne naamalla. Nukkuminen tekee hyvää.

  Teillä on kyllä mukavan näköistä!

  VastaaPoista
 8. Ihana postaus! Vaikka kyllä kaikki ovat olleet mukavia! Minua lohdutti tuo harrastelaatikoiden määrä! =) Meilläkin kun nuo harrastelaatikot varmaan sikiää keskenään, mistä niitä voi muuten tulla koko ajan lisää... Teen kokoajan jotain juttuja, ja aina vaan tavaraa on lisää... ;-)

  VastaaPoista
 9. Teillä on niin ihanan näköinen koti :)

  VastaaPoista
 10. Olipa kivan näköistä ja puuhakkaan oloista teillä. Sen voi kyllä aistia blogistasi, joka on inspiroi kovasti minuakin.

  t: minna

  VastaaPoista
 11. Ai ai. Onpa mukavan rennon näköstä, ja olosta. Mää tykkään! Tosi kiva blogi.

  VastaaPoista
 12. Voi kuin teillä on kaunis talo! Tuo alimpien kuvien lattia vei sydämeni. <3 Ja täällä kärsitään kans kylmästä rapusta ja vintin kokoisesta säilytystilasta, ja hyvin tutulle näyttää tuo rappukuva, nyssäkkä joka portaalla!! =D Miksi ne jääkin aina siihen (no tietysti siksi, ettei niitä viitsi viedä sinne ylös kylmään, äkkiä vaan nakkaa portaisiin) Tsemppiä remppasuunnitelmiin!!!

  VastaaPoista
 13. Täältä löytyy yksi samanlaiset kylmän vintin omistaja. Ja kyllä, meilläkin tuo vintti nielee sisuksiinsa kaiken, mitä emme asuintiloissa tarvitse. Eli vastaa lähinnä isoa kaatopaikkaa, josta toki löytyy myös valtavat kasat aarteita.

  VastaaPoista
 14. Kivoja kuvia :) Kyllä toisten arki näyttää aina hiukan ruusuisemmalta ;D

  VastaaPoista
 15. Kylmät ullakot ovat mitä parhainta! Meillä tosin osa otettu asuinkäyttöön, mutta jäljellejäänyt imee kyllä uskomattomat määrät tavaraa.
  Viihtyisän näköinen koti teillä! Meidän neiti nukkuu nykyisellään myös loistavasti - omassa huoneessaan. Vaikka ensimmäisenä iltana tihrustinkin itkua, on tämä kaikille parhain ratkaisu. Pidän tyylistäsi kirjoittaa,kuvata asioita - taidan jäädä pidemmäksi aikaa :)

  VastaaPoista