25.2.2011

Haaveita ja hattu

Otin tuolla hyisellä vintillä muutamia virallisia muistokuvia, on sitten mitä esitellä jälkipolville. Aika tukkeinen tuo tila toistaiseksi on kun huonekalut odottelevat lämpimämpiä säitä ja siirtoa ulkovintille. Lakanoiden talvikuivatuspaikkaa jään taatusti kaipaamaan!
Kammari joudutaan purkamaan mutta tuota tapettia pitää säästää ja kaminakin saa jäädä paikoilleen. Ovi karmeineen tulee myös käyttöön samalle paikalleen. Vanhaan jalkalamppuun on etsinnässä iso varjostin, eipä ole vielä kävellyt vastaan. Varastoista löytyy onneksi vanhoja kivoja huonekaluja: kolme laverisänkyä, nojatuoleja ja useampia pöytiä, huonekaluja ei siis tarvitse hankkia ollenkaan. Jospa tuo vaarinkaljapullokin pääsisi joskus esille?
Kangaspuita varten pystytetään pieni käsityötupa tuohon pihamaalle kunhan lumet sulavat. Voi olla että mummoa kyyditään vielä piipaavauhtia tänne neuvonantajaksi kunhan puut ovat palasina ja alhaalla. Onneksi on muummo!
Kirpparilta löysin etsimäni emalisen voinsulatuskannun leivontapäiviä varten ja poikaselle oman pikkumukin (tytöillä on vastaavat omppukuosiset jo ennestään). Kangaslaatikosta leikkelin yhden Finlaysonin vanhan tilkun kesälakiksi Ottobren 3/10 kaavalla. Ei meiltä nyt löytynyt sopivaa päätä tähän 50cm ympärysmitalla tehtyyn lakkiin mutta onneksi tilanne elää.

6 kommenttia:

 1. Tosi kivat kuvat ja mielenkiinnolla odottelen miten upea tästä paikasta tulee!!! Niin ihanan 'henkinen' jo nyt että oksat pois. Tupa pihalle kangaspuille, varmasti kiva mutta miten se toimii kun lapset vielä pieniä? Pitääkö sitten oikein järjestellä aikaa omalle matonkutomiselle (minä vain pohdiskelen omia, en saa sen takia kellarissa olevaa askarteluhuonetta käyttöön kun kaikki lapset täällä olohuonessa on ihan kun jossain lähellä ja jotenkin pysyy perässä kuka mitä tekee... Mutta kasvahan ne tietysti ja vielä aika nopsaan) Kesälakki on muuten upea.

  VastaaPoista
 2. Ihanan tunnelmallisia kuvia, niin kuin sinulla aina. Jään mielenkiinnolla seuraamaan projektin etenemistä. Ja pakko kertoa vielä sekin, että tykkään sun blogista ja blogin tunnelmasta tooosi paljon :)

  VastaaPoista
 3. Muistokuvat ovat tärkeitä. Meilläkin on kaikista remontti ja rakennusprojekteista otettuna omassa kansiossaan. Seuraan mielenkiinnolla, mitä vintille syntyy. Meillä on melko samanlainen projekti. Erona taitaa olla, ettei meillä ole tuota kammaria ja saattaa meidän vintti olla hieman pienempikin. Niin ja meillä rempataan myös alakerrasta yksi huone ja rakennetaan rappuset ja ulkoseinätkin pitää uusia. Odotan innolla jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Ooh, haistan mielessäni mummulan vintin tuoksun ja palaan muistoissani lapsuuteen. Samanlainen vino ihana ikkunakin! Ja mitkä kadehdittavat kangaspuutkin! Olette kyllä onnekkaita asujia :)

  VastaaPoista
 5. MInä vaan huokailen, kun katson näitä kuvia. Näyttää niin mukavalta. Minulla on levitettävä laverisänky etsimislistalla. Haluaisin sellaisen tupaan nukkumapaikaksi. Toivottavasti löytyy jostain.

  VastaaPoista
 6. Kaikkea ihanaa ja kodikasta. Vintistä tulee vielä hieno!

  Voi, sulla on vielä mummo neuvomassa kangaspuiden kanssa. Mulla ei, mutta anoppi on melkein yhtä hyvä. Puut siis löytyy, ja toivottavasti ne on vielä joskus toimintakunnossa!

  VastaaPoista