16.2.2011


Lahjoituksena saadun keltaisen enstex -palan hetki koitti. Hilppa sai kevääksi luistavat liukumäkipöksyt, resorit ja pepunpäällisnauhan annoin valkata makunsa mukaan. Muistelen kaivanneeni usein loppukeväästä jotain ihan ohutta suojapöksyä, etteivät kuraisi kaikkia kotihousujaan piloille. Kaavana näissäkin Hupsis -housu 80cm vapaalla kädellä suurennettuna eli 116 -senttiselle.Reunoista kokeilin Ottobren uutta kinnaskaavaa suurentaen tehdä tumppuja, vuori on vanhaa t-paitaa mutta taidan tykätä enemmän sellaisesta kunnon varsirukkasista. Kaavakin sellaisiin löytyi lopulta Suuri Käsityö -lehden kaavahaun avulla - mainio palvelu! Saapa nähdä tuleeko askarreltua.
Ja sitten se syy miksi kankaaseen tartuttiin: Babyidea myi takavuosina Mini Swing -keinua (en löytänyt enää kunnon kuvaa) mutta Hilppa näki joskus kiikun ja teki tilauksen samanlaisesta, sattui vaan toimitusaika venymään. Vähän narua rautakaupasta (3€) ja muutama suora sauma. Kangas on keinussa kaikkiaan nelinkerroin (ompelin siis putkilon jonka päät yhdistävä sauma sijaitsee keskellä alimmassa kerroksessa) ja poikanenkin leikkii tässä mieliisti lentäjää mahallaan. Kesäksi laitetaan kyllä puun oksaan.

Puusta puheenollen, lintujen ruokinta on ollut tänä talvena helppoa kun Elma leipoi piepoille jouluna jyväkakun kookosrasvaan. Viime viikolla vieraili kurrekin ja yhtäkkiä maanantaiaamuna oli koko kakku tiessään. Nyt on kahlattava siemeniä viemään. Röyhkeä ahmatti, tuskin se tuo orava ainakaan oli!P.S. Lisäyksenä vielä kuva keinun ripustuksesta. Meillä roikkuu hirressä ja hyvin on kestänyt.

 

19 kommenttia:

 1. Ihanat housut, rukkaset ja kiva keinu!!!

  VastaaPoista
 2. Tuo keinu olisi varmasti meilläkin hitti.

  Orava voisi kyllä hyvinkin olla asialla ja varikset ovat ehkä hoidelleet loput. Ovat aika ehtiväistä sakkia...

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea nuo päällishousut, täytyy pistää korvan taakse. =)
  Se ruokarosvo on taatusti se orava, me ollaan omalla pihalla seurailtu, kuinka kaksi ahmattia käy syömässä lintujen talipallot.

  VastaaPoista
 4. Tässä keltainen josta pidän! Kunnon keltainen:)
  Keinun kuvaa ei voi meidän tytölle näyttää tai äiti joutuu ompelupuuhiin(ei siinä muuten mitään pahaa ole, mutta to-do-lista on jo aika pitkä:)!

  VastaaPoista
 5. Tosi hienoja kaikki! Meillä on kantoliinakeinu aina välillä ja siinä kyllä viihdytään vaikka koko päivä eli varmasti olisi mieleinen tuo enstex-keinu myös.

  VastaaPoista
 6. Tuo kiikku on kyllä hieno. Varmaan meidän parivuotiaskin kestäisi siinä paremmin, kun eihän se luista samaan tapaan kuin kova ja liukas lautakeinu. To do -listalle pääsee meilläkin, paljonkohan sulla on se kankaan leveys keinun narusta toiseen? (laiska ei viitsi ajatella itse, vaan juoksuttaa sormiaan näppäimistöllä...)

  VastaaPoista
 7. Keinun kangas ennen ompelua oli 35x140cm. Valmiin kiikun istuin n.15x68cm.

  VastaaPoista
 8. Ihana keinu! Ja pirtsakoita ompeluksia muutenkin!

  VastaaPoista
 9. Mäkin veikkaan rosvoksi oravaa. Mun tädillä kävi kerrostalon 7 kerroksessa kaapilla orava yksi kesä. Kiipesi rapattua seinää pitkin (puita tms. ei ole), meni sisälle ikkunasta ja kaikki tuo vaiva pähkinäsuklaalevyn vuoksi. Muutamana päivänä kävi, kunnes jäi rysänpäältä kiinni.
  Onko tuo housukaava jostain Ottobren lehdestä vai irtokaava? Näyttää hyvältä ja housuja olisi suunnitelmissa ommella.

  VastaaPoista
 10. Oi mikä keinu! Tulee ihan mieleen ne keinut mitä aikoinaan oli koulun pihalla - niissä vaan oli kettingit ja kankaana jotain muovisen tuntuista. Haluanhaluan meille tuollaisen, mutta en minäkään uskalla tätä tytöille näyttää ennen kuin olen konsultoinut isäntää... Missä tuo on teillä kiinni?

  VastaaPoista
 11. Meijän lapset tykkäis tuosta keinusta! Pitää varmaan heillekin surauttaa... Tiiä sitten uskaltaako sisälle asentaa :)

  VastaaPoista
 12. Ihana tuo keinu, täytyykin kokeilla jos laittais kesäksi terassille.
  Housut on kans hienot !

  VastaaPoista
 13. ihana idea tuo keinu :) Ja kivan keltainen kangas, tosi pirteä!!

  VastaaPoista
 14. Kiitos kommenteista, meillä keinu roikkuu ruuvissa (hirressä). Ostaessani koukkua rautakaupan myyjä sanoi ettei siihen saa kiinnittää lasten keinua mutta kertoi että käyttää samanlaista omassa riipputuolissaan (ja ukon elopaino on 120kg helposti).

  VastaaPoista
 15. Tekisin meillekin tuollaisen jos ei jo olisi tuota babyidean aikoinaan myymää keinua katossa ;) On kyllä huippu, aikoinaan ostettiin keskimmäiselle 2-vuotislahjaksi ja nyt kuopus 1,5v osaa jo keikkua siinä hienosti mahallaan.

  Meillä on muuten varmaan noita samoja koukkuja lasten tsi-ulkokiikuissa ja hyvin ovat kestäneet.

  VastaaPoista
 16. Kiits Kaavahalu-vinkistä! En ollut tiennytkään tuollaisen olemassaolosta :D Helpottuu vähän kaavanetsintä!

  VastaaPoista
 17. Onpas hienot pökät!
  Miten toi lintujen leipä on tehty? Onko siinä vain paljon jyviä sekoitettuna kookosrasvaan vai vaatiiko enemmänkin toimeenpiteitä?

  VastaaPoista
 18. Linnunruoka on vaan rasvaa ja siemeniä, kakkuvuoassa jähmetettynä.

  VastaaPoista