9.2.2011

Virkattaisko villaliivi?


Ihastuin ikihyviksi Ruohonvihreän virkkuisiin ja ajattelin jakaa teidänkin kanssanne jotain helppoa, kivaa, nopeaa ja nättiä. Meillä näistä taitaa tulla kevään lempiasusteita.

Koko on sopiva 3-5 -vuotiaalle lapselle. Työhön tarvitaan 2 kerää Novitan Tempo -lankaa ja 7mm virkkuukoukku.

Virkataan 60 ketjusilmukkaa ja yhdistetään renkaaksi. Koukutellaan pylväitä tai puolipylväitä (pylväillä virkattuun sopii isot napit, puolipylväiden väliin vähän pienemmät) spiraalina kunnes vartalo-osa on 23cm korkea.

Pysähdytään keskelle taakse ja tehdään pieni takakappale ennen olkaimia: Virkataan vielä 9 silmukkaa ja käännytään. Virkataan takakappaleen leveys eli 18 silmukkaa ja käännytään, toistetaan tätä kunnes kappaleen korkeus on kolme kerrosta (tai näyttää sopivalta).

Lopuksi virkataan 6 silmukan levyiset olkaimet vuorotellen takakappaleen yläreunoista, jolloin niiden väliin jää 6s. Olkaimen lopullinen pituus on 23cm. Ommellaan napit olkaimiin (jos mahdollista, mittataan lapselta sopiva napin paikka) ja napitetaan olkainten päät kiinni vartalokappaleeseen, ylhäältä lukien toiseen pylväsriviin.

18 kommenttia:

 1. Kiva liivi ja varmasti nopeatekoinen.

  VastaaPoista
 2. Ihana 70-luvun liivi! Tuollaisesta olen itsekin haaveillut. Ensin vaan pitäs löytää sopiva lanka. Kutittaako tuo Tempo-lanka?

  VastaaPoista
 3. Anis: Kiitos, tämän valmistumista tosiaan lapsetkin jaksavat odottaa :)

  Sakru: Tempo ei tosiaan kutita mutta pelkään vähän että nyppyyntyy kun on niin löyhäkierteinen. Lisäksi sisältää aika paljon akryylia jota vältän yleensä, sorruin kokeilemaan kuitenkin kauniiden värien takia.

  VastaaPoista
 4. ai että on kiva liivi! ja kiitos ohjeesta :) tätä voisin uskaltaa kokeilla vaikken yleensä uskaltaudu tarttumaan neule-tai virkkausjuttuihin...pitääpä heti tonkia omaa lankavarastoa :)

  VastaaPoista
 5. Mukavan näköinen liivi ja helppotekoiseltakin vaikutti :) Pitänee kokeilla joskus!

  VastaaPoista
 6. Ihana liivi ja helpon oloinen ohje! Mymmelillä niin kiva virne, ihan kun meidän tytölläkin. Joku ikä-vika kai;)

  VastaaPoista
 7. Oikein hieno ja inspiroiva liivi! Olisikohan jotain muuta laatua tuolla paksuudella saatavilla. Puuvilla, bambu tai jotain ei kutisevaa.

  VastaaPoista
 8. Ihana liivi! Ja voihan vitsit miten kivasti sopii tuo musta-valko pilkkupaita tuon sinapin sävyn kanssa yhteen. NAM!

  VastaaPoista
 9. Ihana! Ja niin mukavan lämpöisenkin näköinen, näillä pakkasilla... Tempo tosiaan nyppääntyy, ainakin minun käsilaukkuni, jonka tein siitä.

  VastaaPoista
 10. Mymmeli on äitiinsä tullut, yhtä kaunis hymy! :D

  VastaaPoista
 11. Jos poikasen katseesta joskus kuvastuu epluulo, niin mymmelin katse on ihan päivnvastainen; "ähäkutti täältä tullaan".

  VastaaPoista
 12. Ihana liivi ja kiitos ohjeesta. Virkkuukoukku ei istu käteeni, mutta nyt taitaa olla pakko kokeilla. :) Täältä ei meinaa löytyä tuota Tempoa eikä ainakaan nuin ihanaa väriä.

  VastaaPoista
 13. Kiitoksia ohjeesta! Taytyy ehkä kokeilla vaikken oikein sinut virkkuukoukun kanssa olekaan. Jospa tämän ohjen kanssa kokeilis. :-) Ja nam mikä ihana väri tuossa liivissä!

  VastaaPoista
 14. Ihanuus! Tätä täytyy testata. :) Minkälaisen tekisit poikaselle? :)

  VastaaPoista
 15. Aivan mahtavan ihana liivi! Tätä täytyy kokeilla! Kiitos inspiraatiosta ja ohjeesta :)

  VastaaPoista
 16. Kiitos teille kommenteista! Menisikö Novitan Samos korvaavana lankana? Aika liki ainakin vahvuuden puolesta ja pehmoinen vaihtoehto. Tempossa on ihana metsänvihreä josta ajattelin poikaversiota, kuvailen sen kunhan tokenen tästä lenssusta.

  VastaaPoista
 17. Niin, pitääpä lisätä vielä, että nyppääntyminen varmaan riippuu siitä, kuinka paljon käytetään. Käsilaukku on aika kovalla käytöllä. Meidän lapsilla on ulkovillatakkeja ja -paitoja Mambosta (siinäkinhän on akryylia), ja eivät ole mitenkään häiritsevästi nyppääntyneet. Eivät ole olleet kovin kovalla käytöllä. Tempossa on tosiaan ihania värejä! Sain myös vinkin Dropsin Eskimosta, se on myös paksua ja 100% villaa.

  VastaaPoista
 18. Ihana liivi. Tekee mieli kokeilla.

  VastaaPoista