11.2.2011

Tungosta sohvallaOn ihan käytännöllistä toisaalta, että kaikki sairastavat kuumeensa samaan aikaan. Paitsi sen yhden räpätädin mielestä, joka on jo selvästi paranemaan päin ja perheväen flegmaattisuus ottaa aivoon. Minusta on kyllä erityisen mukavaa etten ole lasten ainoana päsmärinä illat läpeensä 38-asteisena.

Runebergin päivä pääsi livahtamaan sivu suun joten tein tuoreimman Pirkan ohjeella sen kakkuversion poikasen syntymäpäiväksi. Hyvää kai se oli kun hupeni ihan silmissä.

Pitkästä aikaa tyhjensin koivutuhkaa leivinuunista ja voi miten se on hienoa! Tuli ihan mieliteko kokeilla lipeän (ja sittemmin saippuan) valmistusta siitä, osaako joku teistä? Löysin pikipäin jonkunlaisen ohjeen mutta tuhkan seulominen kuulostaa vahvasti siltä että tämä on ulkohommaa. Täytynee kokeilla kesällä. Tai sitten koko ajatus alkaa kuumeen alennuttua kuulostaa pöhköltä, tiedä häntä.


8 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista! Meilläkin tota tuhkaa riittäis, ei kyllä ole tullut edes mieleen että siitä vois jotain tehdäkin :D

  VastaaPoista
 2. Kylläpä kakku näyttääkin hyvältä!
  Me skipattiin koko Runebergin päivä ja ollaan syöty jo muutama viikko pelkkiä laskiaispullia:)
  Niillä ollaan pidetty pöpötkin loitolla...ainakin tähän asti.
  Paranemisia teille!

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti paranette pian! Kuumeessa on se hyvä puoli, että jos sitä on lapsilla riittävästi, ne yleensä vain nukkuvat. Pääsee melko helpolla itse (jos ei siis itse ole myös kipeä :) ).

  Minäkin katselin tuota Runebergin kakkuversiota, mutta en uskaltanut kokeilla kun se oli minusta vähän epäilyttävä... Olisi siis ilmeisesti kuitenkin kannattanut! :)

  VastaaPoista
 4. Pikaista paranemista! Kiitoksia vielä erinomaisesta neuvolakorttikansien ohjeesta.

  VastaaPoista
 5. Paranemisia sairastupaan! Kakku on ihana!

  VastaaPoista
 6. Enpä minäkään ole tullut ajatelleeksi, että siitä tuhkasta voisi jotain tehdäkin..! Hyvää Elman päivää!

  VastaaPoista
 7. Pikaista paranemista sinne päin. Hirmuinen ikävä on jo teidän kuumeista joukkoanne!

  VastaaPoista
 8. Emma: Kiitos. Tuhkahan on vahvasti emäksistä, tulisi ehkä (?) keväällä putsattua uunit kesäteloille tällä konstilla...

  Niinu: Kiitos, nyt alkoi tehdä mieli laskiaispullaa! Sitä sitten seuraavaksi, kiitos vaan :) Tuntuu olevan sitkeää sorttia tämä tauti. Vatsalihakset jo yskimisestä hellinä.

  Anskumari: Aivan, ja sitten kun itse on kuumeessa ja lapset terveenä niin hip hei. :) Meillä ainakin on taloudenpito näkemisen arvoista. Onneksi tuo lämpöaalto hellitti, enää on yskää ja nuhaa pöntöllä päällä höystettynä.

  Henni: Kiitos, kiva että ohjeella on käyttöä, hienoja kansia olit ommellut!

  kewa: Kiitokset, kakku tosiaan OLI ihana ;)

  Maiju: Kiitos, empä hoksannutkaan tuota Elman päivää ennenkuin mainitsit!

  Jaana: Kiitos!

  VastaaPoista