3.2.2011

Rakko laiskan kämmenessäMustikat loppuivat pakastimesta jo viime viikolla, tossuissa ja pakastearkun pohjalla niitä riittää varmaan kesään asti. Oikeastaan tulin kertomaan edistysuutisia: Eristeet tupsahtivat tiistaiaamuna pihaan ja eilen saimme viimeiset kannettua ulkovinttiin. Olivat olevinaan kevyitä mutta kyllä toistossa on voimaa! Vieläkin tuntuu käsissä.

Kuvat eivät tänään liity millään muotoa teksteihin mutta mitäs me pienistä.
Keittelin illalla puuroa kahdeksasta riisidesistä, tuli ihan pollea kokkiolo. Sokerileipuri lähtee huomenna veljineen sekä lankoineen (ja taitaa se isäukkokin mennä) Himokselle mäenlaskuun, tilasivat palanpainikkeeksi 150 piirakkaa. Me poikasen kanssa kotoiltiin tänään hetki kahdestaan ja tehtiin herkkujäätelöä, tässä siihen ohje jos joku muukin innostuu:

4 kananmunaa
4dl kuohukermaa
1-1,5dl sokeria
2 litraa kohmeisia mansikoita tai muita marjoja
2tl vanilja-aromia

Vatkaa valkuaiset, vatkaa kerma toisessa kulhossa ja sekoita keltuaisiin mausteet sekä marjat kolmannessa astiassa. Sekoita kaikki ja jäähdytä jäätelökoneessa puolisen tuntia. Pakastimessakin toki onnistuu mutta jähmettyminen kestää vähän kauemmin.
P.S. PikkuHoo kysyi aikoja sitten kamerasta, vanha runko oli Canonin 350D ja uusi 60D. Vanhakin oli ihan käyttökelpoinen mutta enää en vaihtaisi takaisin!

9 kommenttia:

 1. Tuota jätskiohjettahan pitää kokeilla! Nam! Jäätelökonekin kun multa löytyy. :-)

  VastaaPoista
 2. Minäkin haaveilen järkkärin päivittämisestä. Paino sanalla haaveilla. Nykyinen on 450D ja kyllähän se pelittää, mutta... :)

  VastaaPoista
 3. VOI olen niin kateellinen tuosta remontin alkamisesta :)

  VastaaPoista
 4. Kade teidän rempasta, meilläpäin ei edistyy millään... Leivän kuva tuo veden kielelle!!!

  VastaaPoista
 5. En ole koskaan tehnyt jäätelöä, pitäisköhän tuota joskus kokeilla... Olen harmitellut kun valmiit jäätelöt on niin makeita, tässä voiskin olla tilaisuus itse vähän säätää sokerin määrää.

  VastaaPoista
 6. Kotoisaa tunnelmaa kuvissa =) Laita joskus jotakin hyväksi todettua leivän ohjetta, kun tuo leipomiskärpänen meinaa täälläkin puraista! Jäätelöohje kuulostaa herkulta!

  VastaaPoista
 7. Jätskiohje kokeiltu eilen illalla! Oli muuten parasta omatekoista jätskiä ikinä! Ohjeen mukaan tehtynä tuli vain niiiiin paljon tuota massaa ettei se kaikki sopinut meidän jädekoneeseen. Niinpä laitoin pakastimeen loput ja siellä se nyt odottaa maistajaansa. Ehkäpä tänä iltana syödään siten loput... :-)

  VastaaPoista
 8. Juu todellakin "laiskan". Ei voi susta puhua laiskan kanssa samana päivänäkään.
  Jätskiä täytyy kokeilla. Saako vanilja aromia ihan originaalista ruokakaupasta.

  VastaaPoista
 9. Kiitos teille kommentoineille, täytynee kirjotella ylös leipäjuttujakin joskus. Jätskiannoksesta jäi mainitsematta että on runsas, itse pyöritin kolmessa erässä jäätelökoneessa. Vanilja-aromia löytyy leivontahyllystä pikkuisissa pulloissa, ainakin paikallisista ruokamarketeista.

  VastaaPoista