17.9.2010

Muoks: Se toinen kirppukuva olikin jäänyt välille. Nyt pitäisi näkyä!

Ja vieläkin yksi tunnustus, kiitos Tiikerinlilja!


Hilpalle valmistui sattumalta eilen nimipäivälahjaksi Foxi-myssy. Kulutin koko kerän, aloitin otsalta ja tein kuten sukan kantapään. 7mm puikoilla tuli tiivis talvipäähine.

Eilen vaihdoin viikottaisen juoksulenkkini pyöräsellaiseen ja poikkesin matkalla kirppiksellä. Ilahduin erityisesti sinikukkaisesta verhokapasta ja uudesta Tutan norsubodysta. Itsellekin löytyi kiva mekko sekä neuleenhutale ja vieläpä tytöille yksi uusi Lassie -haalari kympillä. Saatan pyöräillä toistekin.
Peltisaksia tahtoisin kokeilla seuraavaksi, kunhan löydän jostain kivaa peltiä. Ellen sitten hurahda huomisella kurssilla ihan kokonaan emaliin. Nyt taidan sentään yrittää olla kiltti ja pestä pari ikkunaa, niissä on vieläkin kesällä roiskunutta kattomaalia.6 kommenttia:

 1. Hienoja löytöjä ja tuo pipo on aivan ihanan pehmoisen näköinen. Mahtava!

  VastaaPoista
 2. Ja minä ihastelen niitä Sinun ottamani kuvia, tosi hienot löydöt tietenkin myös. Takkikin taida olla itse tehty?

  VastaaPoista
 3. Ihanan pehmoisen näköinen pipo, ja pikkulikat!

  VastaaPoista
 4. Ihania juttuja täällä taas, usein vierailen enkä jätä jälkiä=harmillista sillä aina ilahdun kovasti!! Ahkera ja taitava olet kaikessa!

  Tuosta hatusta kysyisin, miten siis olet sen tehnyt? (minulla on samaa lankaa marinoituna) Tuollaisen voisin tekaista tytölleni jos hoksaan idean!

  Kiitos inspiroivasta blogista!

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Foximyssyn tein jokseenkin näin:

  Aloitus 10 silmukalla (otsalta), neuloin noilla kunnes päälaki vaikutti sopivan mittaiselta. Sitten tein kantapääkavennukset kuten sukkaan jolloin muotoutui tuo "nyppylä" pään päälle.

  Poimin silmukat päällikappaleen reunoista edelleen ihan kuin sukkaa neuolessa ja jatkoin kohti niskaa.

  Lopuksi jouduin vielä virkkaamaan myssyn ympäri kun jäi hieman kittanaksi tuo alkuperäinen neuomus mutta lanka on kovin sallivaa eikä käsialasta tarvitse niinkään piitata. Virkkasin myös kympin koukulla pienen tampin ja kiinnitin toiseen alakulmaan ison napin kiinnitystä varten. Ohje on kovin summittainen kun en laittanut tehdessä ylös silmukkamääriä tai mittoja hyvähän siitä tulee jos pääsee välillä mallaamaan käyttäjän päähän.

  VastaaPoista
 6. Voi että, suloinen tuo verhokappa, samoin norsut :) Ja kauniita koruja ylempänä!

  VastaaPoista