20.9.2010

Käytiin

aika hauskalla emalikurssilla lauantaina. Valmiille kuparipohjille sulateltiin emalijauheista mitä ikinä mieleen juolahti. Uunissa oli lämpöä reilut 800 astetta mutta kotioloissa sulavia emalivärejäkin näyttää löytyvän.

Korujahan noista taitaa tulla, kääntöpuolet siveltiin askartelulakalla. Pieniä pyöreitä voisin liimata vaikka pinneihin. Nurjat puolet patinoituivat uunissa, jotkut ihan ruosteen värisiksi.


Tämä viimeisen alanurkan laatta on suosikkini, pitää etsiä siihen heti nyöriä. Nuo kohoumaksi jääneet koristeet ovat lasia myöskin, kuin minatyyrilakupötköstä leikattuja siivuja jotka sulatettiin pinnalle emaloinnin jälkeen. Sanokaa se nimi jos muistatte! Samaa uunia käytti hopeasavikurssi ja kiintoisalta näyttivät heidänkin puuhansa, jospa sitä sitten seuraavaksi.Kotona maltoin viimein ottaa porkkanarivin maasta, tämä oli lajiaan ensimmäinen kokeilu. Emalikurssikaverin vanhenemisen hetket ovat kohta käsillä ja lahjoimme häntä muovipussin malliin leikatulla kauppakassilla. Päällinen on kirppupussilakanaa ja vuori vihreää lakanakangasta.


9 kommenttia:

 1. Kiitos mainiosta kurssiseurasta ja upeasta vanhenemislahjasta! Ne helmet oli Millefiorihelmiä :D

  VastaaPoista
 2. kivan näköisiä emalijuttuja :D

  VastaaPoista
 3. En muistanutkaan emalia laisinkaan.

  VastaaPoista
 4. Kivan näköisiä aikaansaannoksia sinulla. Tässä taas näkee käsillä tekemisen loputtomat mahdollisuudet.

  VastaaPoista
 5. Huh, tuotakin siis pitäisi joskus ehtiä kokeilemaan... :) Hienoja!

  VastaaPoista
 6. Kauniita töitä. Mä olen joskus ala-asteella veistossa tehnyt emaloituja koruja. Sulatettiin silloin emalointijauhe kaasupolttimon liekillä. Sitä voisikin kokeilla sitten joskus kun on aikaa.

  VastaaPoista
 7. ompas kauniita töitä! ja aivan älyttömän ihana blogi tämä muutenkin on. kovasti olen käynyt lueskelemassa tätä jo tuon vanhemman blogin aikaan, mutta enpä ole tainnut kommenttia jättää. :) omasta blogistani löytyypi tunnustus tälle blogille. kuvien värimaailma ja tunnelma ja käsitöiden värit on ihan juuri sellaisia mitä itse olisin voinut ja tahtoisin tehdä. :)

  VastaaPoista
 8. Kivan tuntuista touhua! Olisi hauska päästä joskus itsekin kokeilemaan.

  VastaaPoista
 9. Oi joi, tosi mielenkiintoiselta vaikuttaa tuo emaliaskartelu! Hienoja juttuja.

  VastaaPoista